sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Kilpailukutsu - hiihtoratsastus su 25.2.2018 Starr tallilla

Kilpailukutsu

Leikkimielinen ja helppo
Hiihtoratsastustapahtuma

su 25.2.2018 klo 13 Starr tallilla Sastamalassa
(Varalla su 11.3.2018 klo 13)

Luokka 1: Freestyle / Talutusluokka
Avustajat sallittu sekä ratsastajalla että hiihtäjällä, lyhyellä radalla esimerkiksi pujottelu ja tarkkuustehtävä. Hiihtäjä voi käyttää suksien sijasta myös pulkkaa. Kaikki hyväksytyn tuloksen saaneet kilpailijat palkitaan ruusukkeella; yksi ruusuke per kilpailija. Avoin kaikille. Ei ikärajaa.

Luokka 2: Helppo hiihtoratsastus
Radalla on mm. seuraavia esteitä: pujottelutehtäviä koko valjakolle, kitkaesteitä valjakolle, tarkkuustehtäviä koko valjakolle, maapuomeja ja ristikkoesteitä / kavaletteja ratsukolle.
Aika ratkaisee. Kolme parasta valjakkoa palkitaan ruusukkein. Avoin kaikille.


ERITYISMÄÄRÄYKSET:

1. Leikkimieliset kilpailut ovat avoimet kaikille.
2. Ilmoittautuessa on ilmoitettava seuraavat tiedot; ratsastaja, hiihtäjä, hevonen, luokka/luokat joihin osallistuu, yhteystiedot (sähköpostiosoite / puhelinnumero). Ilmoittautuminen perjantai 23.2. mennessä sähköpostilla osoitteeseen heli@heli-innala.net tai Starr tallin ilmoitustaululla olevaan listaan.
3. Osallistumismaksu JolHyn jäseniltä 5€, 8€ muilta. Jälki-ilmoittautuminen kaikille 10€. Sama valjakko voi startata vain kerran eli joko hiihtäjän tai ratsastajan on vaihduttava useammissa lähdöissä, mutta yhdellä osallistumismaksulla voi siis yksittäinen osallistuja startata useamman kerran. Osallistumismaksu on maksettava käteisellä ennen starttia. Kanslia avataan 45 min ennen kilpailun alkua. Sama hevonen voi startata luokassa 2 maksimissaan kolme kertaa.
4. Kilpailupaikkana toimii pellolle aurattu / rakennettu rata Tähtisentien varrella ennen Starr tallia. Radan pituus tarkentuu myöhemmin. Tallilta matkaa kilpailupaikalle noin 500m. Starr tallin osoite on Tähtisentie 254, 38210 Sastamala.
5. Osallistujamäärää voidaan järjestäjän taholta rajata. Kilpailemaan tulevia ja katsomaan tulevia pyydetään huomioimaan rajoitettu pysäköintitila. Pysäköinti vain Starr tallin alueella.
6. Lähtölistat ja kilpailijatiedote nähtävillä seuran kotisivuilla jokilaaksonhevosystavat.blogspot.com lauantaina 24.2. Poisjäänneistä tulee ilmoittaa viimeistään lauantaina 24.2. klo 15.00 mennessä sähköpostilla heli@heli-innala.net tai tekstiviestinä 041-5020336.
7. Verryttely tapahtuu pellolla ennen kilpailun alkamista. Luokkien osallistujat pääsevät tutustumaan rataan ohjatusti ennen kilpailun alkua, alkaen klo 12.15. Tarkemmat ohjeet kilpailijatiedotteessa.
8. Sää- ja lumivaraus, pakkasraja –18C. Kilpailun peruuntumisesta ilmoitetaan kaikille kilpailijoille viimeistään lauantaina 24.2. illalla. Kilpailuja voidaan poikkeustapauksessa myös siirtää muulle päivälle lumitilanteen vuoksi. Varakilpailupäivä sunnuntai 11.3. klo 13.
9. Kilpailijat kilpailevat omalla vastuulla. Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Ratsastajalla ja hiihtäjällä on oltava turvallinen ja asianmukainen varustus. Sekä ratsastajalla että hiihtäjällä on kypäräpakko. Hiihtäjä saa käyttää valitsemiaan suksia tai lumilautaa. Pulkat ym. kielletty luokassa 2, luokassa 1 sallittu. Turvaliivin ja suojalasien käyttöä suositellaan. Hevosella tulee olla turvalliset ja asianmukaiset hiihtovaljaat ja hiihtäjän käteen tulevien liinojen tulee olla riittävän pitkät. JolHylla on antaa lainaksi joitain laskettelusuksia ja monoja.
10. Kilpailupaikalla toimii pienimuotoinen puffetti, josta saa mm. kahvia, teetä, kuumaa mehua ja makkaraa.
11. Kilpailuissa sovelletaan yleisiä SRL:n kilpailusääntöjä.
12. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.
13. Tiedustelut Heli 041-5020336HIIHTORATSASTUSKILPAILUN SÄÄNNÖT :

Hiihtoratsastus on henkilökohtainen kilpailu, joka suoritetaan pellolle auratulla ja rakennetulla radalla.


Radalla on luokassa 2 mm. seuraavia esteitä:
Pujottelutehtäviä koko valjakolle
Kitkaesteitä valjakolle
Tarkkuustehtäviä koko valjakolle
Maapuomeja ja matalia ristikkoesteitä / kavaletteja ratsukolle
Matala hyppyri

Lähtö:
Lähtölistat julkaistaan etukäteen. Lähtömerkin jälkeen ratsukko ylittää lähtölinjan käynnissä. Ajanotto alkaa/päättyy luokassa 2 kun ratsukon vetämä hiihtäjä ylittää lähtö/maaliviivan.

Virhepisteet luokassa 2:
•Esteen / tehtävän ohittaminen aiheuttaa 5 virhesekuntia.
•Paalien/esteen kaataminen/pudottaminen, huolimatta siitä, kumpi valjakon jäsenistä virheen tekee, aiheuttaa 5 virhesekuntia.
•Pujotteluesteen keilan kaataminen 5 virhesekuntia/keila.
•Ratsukko saa noutaa radan ulkopuoleltakin kaatuneen hiihtäjänsä. Hiihtäjä voi hiihtäen ottaa kiinni ratsukkonsa, jos hän kaatumisen tai muun syyn takia on irtautunut vetohihnoistaan. Radalta poistuneen valjakon on jatkettava suoritustaan siltä kohdalta, jolta poistuminen tapahtui. Kelloa ei pysäytetä kaatumisen ajaksi.
•Hiihtäjän kaatumisesta ei tule virhesekunteja.
•Virhesekunnit lisätään suoritusaikaan ja yhteenlaskettu aika on valjakon tulos. Parhaimman ajan saanut valjakko on voittaja.


Tervetuloa kilpailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti