tiistai 2. helmikuuta 2016

Kilpailukutsu - Hiihtoratsastustapahtuma 28.2.2016 Starr tallilla SastamalassaKILPAILUKUTSU

Tervetuloa Jokilaakson Hevosystävien järjestämään leikkimieliseen ja helppoon 

Hiihtoratsastustapahtumaan su 28.2.2016 klo 11 Starr tallille Sastamalaan

Luokka 1: Talutusluokka

Avustajat sallittu sekä ratsastajalla että hiihtäjällä, lyhyellä radalla pujottelu ja tarkkuustehtävä, aika ratkaisee. Kaikki hyväksytyn tuloksen saaneet kilpailijat palkitaan ruusukkeella. Avoin kaikille. Ei ikärajaa.

Luokka 2: Helppo hiihtoratsastus
Radalla on mm. seuraavia esteitä: pujottelutehtäviä koko valjakolle, kitkaesteitä valjakolle, tarkkuustehtäviä koko valjakolle, maapuomeja ja ristikkoesteitä / kavaletteja ratsukolle.
Aika ratkaisee, kolme parasta jatkavat uusintakierrokselle. Kolme parasta palkitaan ruusukkein. Avoin kaikille.
                            
ERITYISMÄÄRÄYKSET:
1. Leikkimieliset kilpailut ovat avoimet kaikille.
2. Ilmoittautuessa on ilmoitettava seuraavat tiedot; ratsastaja, hiihtäjä, hevonen, luokka/luokat joihin osallistuu, yhteystiedot (sähköpostiosoite / puhelinnumero). Ilmoittautuminen perjantai 26.2. mennessä sähköpostilla osoitteeseen
heli@heli-innala.net tai Starr tallin ilmoitustaululla olevaan listaan.
3. Lähtömaksu JolHyn jäseniltä 6€ / valjakko, 7€ jos toinen valjakosta (hiihtäjä tai ratsastaja) ei ole JolHyn jäsen / 8€ muut. Jälki-ilmoittautuminen kaikille valjakoille 15€. Lähtömaksu on maksettava käteisellä ennen starttia. Kanslia avataan 45 min ennen kilpailun alkua.
4. Kilpailupaikkana toimii pellolle aurattu / rakennettu rata Tähtisentien varrella ennen Starr tallia. Radan pituus tarkentuu myöhemmin. Tallilta matkaa kilpailupaikalle noin 500m. Starr tallin osoite on Tähtisentie 254, 38210 Sastamala.4.
5. Osallistujamäärää voidaan järjestäjän taholta rajata. Kilpailemaan tulevia ja  katsomaan tulevia pyydetään huomioimaan rajoitettu pysäköintitila. Pysäköinti vain Starr tallin alueella.
6. Lähtölistat ja kilpailijatiedote nähtävillä seuran kotisivuilla
jokilaaksonhevosystavat.blogspot.com viimeistään kilpailuja edeltävänä päivänä. Poisjäänneistä tulee ilmoittaa viimeistään  lauantaina 27.2. klo 15.00 mennessä sähköpostilla heli@heli-innala.net tai tekstiviestinä 041-5020336.
7. Verryttely tapahtuu pellolla ennen kilpailun alkamista. Luokkien osallistujat pääsevät tutustumaan rataan ennen kilpailun alkua, alkaen klo 10.15. Tarkemmat ohjeet kilpailijatiedotteessa.
8. Sää- ja lumivaraus, pakkasraja –18C. Kilpailun peruuntumisesta ilmoitetaan kilpailijoille viimeistään lauantaina 27.2. illalla.
9. Kilpailijat kilpailevat omalla vastuulla. Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Ratsastajalla ja hiihtäjällä on oltava turvallinen ja asianmukainen varustus. Sekä ratsastajalla että hiihtäjällä on kypäräpakko. Hiihtäjä saa käyttää valitsemiaan suksia tai lumilautaa. Pulkat ym. kielletty. Turvaliivin ja suojalasien käyttöä suositellaan. Hevosella tulee olla turvalliset ja asianmukaiset hiihtovaljaat ja hiihtäjän käteen tulevien liinojen tulee olla riittävän pitkät.
10. Kilpailupaikalla toimii pienimuotoinen puffetti, josta saa kahvia, teetä, kuumaa mehua ja makkaraa.
11. Kilpailuissa sovelletaan yleisiä SRL:n kilpailusääntöjä.
12. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.
13. Tiedustelut Heli 041-5020336HIIHTORATSASTUSKILPAILUN SÄÄNNÖT :


Hiihtoratsastus on henkilökohtainen kilpailu, joka suoritetaan pellolle auratulla ja rakennetulla radalla.

Radalla on mm. seuraavia esteitä:
Pujottelutehtäviä koko valjakolle
Kitkaesteitä valjakolle
Tarkkuustehtäviä koko valjakolle
Maapuomeja ja matalia ristikkoesteitä / kavaletteja ratsukolle

Lähtö:
Lähtölistat julkaistaan etukäteen. Lähtömerkin jälkeen hevonen ylittää lähtölinjan käynnissä. Ajanotto alkaa/päättyy kun ratsukon vetämä hiihtäjä ylittää lähtö/maaliviivan.

Virhepisteet:
•Esteen / tehtävän ohittaminen aiheuttaa 5 virhesekuntia.
•Paalien/esteen kaataminen/pudottaminen, huolimatta siitä, kumpi valjakon jäsenistä virheen tekee, aiheuttaa 5 virhesekuntia.
•Pujotteluesteen keilan kaataminen 5 virhesekuntia/keila.
•Ratsukko saa noutaa radan ulkopuoleltakin kaatuneen hiihtäjänsä. Hiihtäjä voi hiihtäen ottaa kiinni ratsukkonsa, jos hän kaatumisen tai muun syyn takia on irtautunut vetohihnoistaan. Radalta poistuneen valjakon on jatkettava suoritustaan siltä kohdalta, jolta poistuminen tapahtui. Kelloa ei pysäytetä kaatumisen ajaksi.
•Hiihtäjän kaatumisesta ei tule virhesekunteja.
•Virhesekunnit lisätään suoritusaikaan ja yhteenlaskettu aika on valjakon tulos. Parhaimman ajan saanut valjakko on voittaja. Luokassa kaksi suoritetaan uusinta kolmen parhaan tuloksen saaneen valjakon kesken. Näistä kolmesta parhaan ajan saanut valjakko on voittaja.
Tervetuloa kilpailemaan!

Jokilaakson Hevosystävät ry - JolHy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti