torstai 29. tammikuuta 2015

Matkaratsastuskilpailut 31.1.2015
Halkivaha, Urjala

Kilpailijatiedote 31.1.2015


Kilpailuissa järjestetään 20-75 km luokat ja ratsukoita on ilmoittautunut parisen kymmentä.

Varauduthan kylmään säähän ja viimaan/tuuleen ottamalla hevosellesi riittävästi loimia mukaan. Eläinlääkärin tarkastuksessa voi joutua hieman odottelemaan, joten toppaloimet ovat tarpeen. Myös itsellesi sekä huoltojoukolle kannattaa varata tarpeeksi lämmintä vaatetta. Tarkempi lähtölista löytyy kotisivuiltamme: http://www.jokilaaksonhevosystavat.blogspot.fi/2015/01/normal-0-21-false-false-false-fi-xnone.html

Tarkista etukäteen, että hevosesi rokotukset ovat kunnossa! Lähes jokaisessa kilpailussa jokunen ratsukko hylätään sen takia, että rokotukset eivät ole sääntöjen mukaiset. Huomioi, että ratsastaja on vastuussa hevosen asianmukaisista rokotuksista. Tarkista rokotusohjeet täältä: http://www.ratsastus.fi/kilpailut/ohjeet_ja_maaraykset/rokotusmaaraykset.

On hyvä virkistää omaa muistia ja lukea myös matkaratsastuksen lajisäännöt sekä yleinen osa ennen kisaa. Säännöt ovat päivitetty 1.1.2015.

Ota mukaasi kisapaikalle hevosen rokotuskortti ja rekisteripaperit, mahdollinen vihreä kilpailukortti (jos sinulla ei ole kilpailukorttia, pyydä sellainen kansliasta) ja oma jäsenkorttisi (tai mahdollinen kuitti maksetusta jäsenmaksusta). Lisäksi tason 2 luokissa tarvitset kuitit hevosen vuosimaksusta ja omastaluvastasi. Tarvitset myös suitsiin kiinnitettävän numerolapun. Oman numerosi voit tarkistaa lähtölistasta. Huomioithan, että vuoden 2014 luvilla voi kilpailla 15.2.2015 asti.

Kisakanslia aukeaa klo 6.30. Mahdollisuuksien mukaan varaa tasaraha maksuihin. Hevostarkastukset alkavat klo 7.00.

Reittiselostus järjestetään noin tuntia ennen ko. luokan starttia. Reitti koostuu pääosin yleisistä teistä. Huoltoautojen ja huoltajien sekä ratsukoidenkin tulee ottaa huomioon liikenneturvallisuus huollettaessa reitin varsilla, jotta muu liikenne ei häiriinny ja vaaratilanteilta vältytään. Etsikää mahdollisimman leveä ja näkyvä paikka (ei mutkan takana, eikä pienissä tien risteyksissä) sekä huollettavat ratsukot eivät saa seisoskella/pyöriä keskellä tietä vaan pyrkikää pysymään jonomaisessa muodostelmassa tienreunassa, kiitos! Liikennöidyillä teillä tulee noudattaa liikennesääntöjä ja rinnakkain ratsastusta tulee välttää muillakin tie osuuksilla ja varsinkin asfalttipätkillä. Jättäkää myös reilu turvaväli edessänne ratsastavaan. Reitillä olevista mahdollisista vaaratekijöistä sekä pakollisista käynti/huoltokielto ym. osuuksista kerrotaan reittiselostuksen yhteydessä ja ne näkyvät myös kartoilla.

Turvallisuus on tärkeää myös kisapaikalla: Ratsukoita on tulossa paljon, joten tiivistunnelma tulee olemaan kisakeskuksessa. Huomioikaa hevosten väliset turvavälit! Jos tiedät hevosesi potkivan, merkitse sen häntä punaisella nauhalla tai rusetilla.

Kilpailun järjestäjänä ja varmasti kilpailevien ratsukoidenkin eduksi toivomme, että huoltajat eivät tule liian lähelle maali/tauko linjaa loimien ja muiden huoltotarvikkeiden kanssa. Huolto tapahtuu merkityllä alueella.

Jokaisen luokan palkintojenjako järjestetään ko. Luokan tuloksien vahvistuttua.

Kilpailuissa on kengittäjä paikanpäällä. Eläinlääkärinä toimii Johanna Bäckström.

Paikalla on JolHyn järjestämä puffetti, jossa mm. kylmää ja kuumaa juotavaa, sämpylöitä, makkaraa, vohveleita ja makeisia. Nälästä ei siis tarvitse kisapäivän aikana kärsiä!

Tärkeitä puhelinnumeroita:
Tuomari: Sonja Halme 041-74 23 033
Kilpailujenjohtaja: Heli Töppärä 050-57 35 290
stewardi: Eine Rekola 040-55 02 575
Eläinlääkäri: Johanna Bäckström
Reittimestari: Sami Ylösmäki 045-67 80 063

Lämpimästi tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti